Restaurant and Bar Redesign at Hilton Puckrup Hall

Posted in News, Projects on 1 June, 2018

The Hilton’s Puckrup Hall on the edge of the Cotswolds, has recently unveiled its new-look restaurant and bar area following extensive redesign by Central Design Studio.

The brief for the redesign was to create a restaurant and bar with a modern, British feel. Inspiration was taken from the colours and textures of the nearby countryside, coupled with a contemporary spin on the warmth, comfort and welcome of a well-appointed country house.

The restaurant is a celebration of local British produce, without being old-fashioned or stuffy. Modern paintings adorn the walls, and quality crafted furniture and upholstery add to the sense of place.

The bar has an informal character whatever the time of day. Dark woods and a deep indigo colour scheme complement tactile British fabrics and finishes, again with colourful and curated artwork playing a part.

Many of the furniture and lighting pieces were designed bespoke by Central Design Studio, in close collaboration with various artisans and manufacturers in the UK and Ireland. In addition, the artwork was curated and commissioned especially for the project, including the large-format paintings that hang in the restaurant, using up-and-coming illustrators and artists.

Ian Haigh, Creative Director of Central Design Studio, said: “The challenge with this project was to make the space feel contemporary, without compromising on that cosy and comfortable atmosphere. The artwork in particular really helps this, as it brings a subtle energy and freshness to the design.”

Accents of lightly antiqued brass add to the sense of familiarity and warmth, and run throughout the whole design. This is highlighted by two large, hand-crafted brass screens made in South East London. Designed by Central Design Studio in collaboration with Creative Metalwork, they are a real feature and talking point and cleverly used to divide up the restaurant space.

High-quality Axminster carpet was chosen for the floor finish in both the restaurant and the bar, again to a tailored design developed by Central Design Studio and Brintons. The pantry on the other hand, used primarily for breakfast service, has more of a country kitchen aesthetic to it with a limestone-effect floor and lighter colour scheme.

Join our mailing list

Click here to Join
  Join our mailing list
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×